Det Sohmen-Pao-dominerte gasstankerrederiet BW LPG varslet like før helgen om å ha kjøpt seg kraftig opp i Aurora LPG.

Styreleder Leif Askvig i Aurora LPG noterer seg hendelsen, men har få kommentarer.

- Dette er aksjer og obligasjoner som selges på et fritt marked, sier Askvig til TDN Finans.

- BW LPG sier at de ønsker å ha en konstruktiv dialog med styret og ledelsen i Aurora. Hva tenker du om det?

- Har de sagt det? Vi har ikke hatt noen dialog med dem, sier han.

IR-sjef John Papaioannou i BW LPG sier at de ser frem til en konstruktiv dialog med styret og ledelsen i Aurora LPG etter kjøpet av 10,12 prosent av aksjene i selskapet.

BW LPG kunngjorde mandag at de har kjøpt 3.002.094 aksjer, eller 10,12 prosent, av Aurora LPG. De økte dermed eierandelen sin til 29,83 prosent i selskapet.

Papaioannou vil ikke kommentere hvilke planer de har med aksjeposten fremover.

- Vi kommenterer ikke på vår fremtidige strategiske planer, men vi ser frem til en konstruktiv dialog med ledelsen og styret i Aurora om hvordan vi kan øke samarbeidet vårt, sier han.

Papaioannou vil ikke si hva de betalte for aksjene, men omtaler prisen som «attraktiv».

- Vi fikk en mulighet til å øke vår investering i Aurora til det vi anså som attraktive priser. Dette er på linje med vår strategi om å investere kontrasyklisk i markedsnedgangen vi ser nå, sier Papaioannou til TDN Finans.

Han ikke vil opplyse hvem som er selger av aksjeposten.

BW LPG kjøpte samtidig Aurora LPG-obligasjoner med forfall 9. august 2017 for 57 millioner kroner, som utgjør 33,57 prosent av lånet.

- Vi fikk muligheten til å investere i Auroras kapitalstruktur. Vi så kjøpet som en mulighet til å beskytte vår aksjeinvestering i selskapet, sier han.

- Venter dere en restrukturering av Aurora?

- Vi kan ikke kommentere på det, sier han.

Les også: Rykker til på gassjafs

Oljeprisene stiger etter stans av skip fra Libya

USA etterforsker tre mulige terrorangrep på et døgn

Asia i dag: Snart tomme for ammunisjon?

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Se DNtv:
Bjerke: - Alt som skjer i DNB er mitt ansvar
Samtidig opplyser styreleder Anne Carine Tanum at DNB-styret ikke kommer til å stille spørsmål ved konsernsjef Rune Bjerkes stilling i kjølvannet av Hjort-rapporten.
01:10
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.