– Det er en enorm avstand mellom det som ble lovet i valgkampen og det som blir gjennomført. Vi trodde at de snakket sant, men etter to år vet vi at Siv Jensen og Per Sandberg løy velgerne rett opp i ansiktet. Vi vet nå at det var luft da de lovet at Krekar skulle rett ut av landet, at du hadde betalt din siste NRK-lisens og at samtlige bompengestasjoner skulle fjernes, sa Giske da han talte på et 1. mai-arrangement i Jessheim fredag kveld.

– Usolidarisk

Noen timer tidligere hadde Frp sitt 1. mai-arrangement på Jessheim torg. Der hamret Frp-nestlederne Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen løs på Arbeiderpartiet som et usolidarisk og uansvarlig parti.

Giske slo tilbake under Ap-arrangementet i det staselige Herredshuset.

– De snakker veldig lite om skattekuttene. Jeg kan love dere at hadde vi brukt 12,5 milliarder kroner på ett eller annet da vi satt i regjering, da ville vi snakket ganske mye om det, for det er en betydelig satsing. Men sannheten er at 55 prosent av skattekuttene har gått til de 100 rikeste i landet. Derfor snakker de ikke om det. Folk ville gjort opprør dersom de visste hvor urettferdig dette er, sa Giske.

– To plastposer

Han la til at de rikeste får «hundretusenvis» i skattekutt, mens vanlige lønnsmottakere får 50 øre i skattekutt hver dag.

– Hold dere fast. Sparer du i en hel uke, har du nok til avgift for to plastposer, sa Ap-nestlederen.

Les også:
Kaller forslag om 10.000 syriske flyktninger useriøst

- 1. mai ikke bare for arbeiderbevegelsen
Vil ha frittalende statsråder
Støre angrep Høyre og Frp i sin 1. mai-tale

Alstadheim Episode 6: Siv Jensen
DNs Kjetil B. Alstadheim møter Siv Jensen i #alstadheim episode 6.
16:01
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.