Barbara Picower, som er enken etter den avdøde milliardæren Jeffry Picower, har i dag besluttet å tilbakeføre hele gevinsten mannen hadde på Bernard Madoffs store pyramidesvindel, melder en rekke amerikanske medier fredag kveld.

Hun betaler tilbake 7,2 milliarder dollar, som er differansen mellom hva Picower betalte inn og hva han fikk ut fra Madoff-systemet gjennom 35 år.

- Andre folks penger
Dette beløpet utgjør mer enn en tredjedel av de anslåtte, totale tapene investorer har hatt i forbindelse med Madoffs svindel.

- Barbara Picower har i dag gjort det riktige. Jeg anerkjenner Barbara Picower for å gå med på å tilbakebetale denne enorme summen, som var andre folks penger, sa Preet Bharara, dommer i Southern District of New York på en pressekonferanse, ifølge CNN Money .

- Akkurat hva Jeffry hadde ønsket
Tidligere har tillitsmennene som myndighetene har utnevnt for å jakte på midler etter Madoff-svindelen fått fatt i 2,6 milliarder dollar. Dermed har de skaffet tilveie nesten halvparten av summen som det er anslått at Madoff svindlet fra sine ofre.

Enken etter Jeffry Picower kalte i dag Madoffs svindel for «avskyelig».

Les: Madoff fikk 150 år

- Jeg tror denne enigheten er akkurat hva Jeffry hadde ønsket, å returnere pengene slik at de kan gå direkte til Madoffs ofre, sa enken, og la til at hun vil vende tilbake til filantropisk arbeid, som hadde vært viktig både for mannen og henne selv, ifølge NYTimes.com .

Les også:
Investorer satser på Madoff-gjeld
Madoff deltar ikke i sønnens begravelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.