Landets billigste eneboliger basert på gjennomsnittlig kvadratmeterpris er i Hedmark fylke utenom Hamar. I dette området koster en 200 kvadratmeter stor enebolig nå drøyt 2,4 millioner kroner i snitt, ifølge eiendomsmeglerbransjens siste prisstatistikk for mai 2012.

I motsetning til dette koster en tilsvarende gjennomsnittlig enebolig på 200 kvadratmeter henholdsvis 8.2 millioner kroner i Oslo, og du må dermed punge ut med cirka 5,8 millioner kroner mer i snitt om du ønsker å bo i Oslo.

Les mer:
Sparte 10 millioner på å pendle
- Boligkjøperne må tørre å vurdere alternativer

- Vil bli enda flere som kommer til å pendle
Fra Elverum og Løten vil du for eksempel bruke drøye to timer om du pendler med tog, og det vil ta cirka én time og ett kvarter fra Stange. Løten ligger omtrent 13 mil med bil unna Oslo og det er cirka 14 mil mellom Oslo og Elverum.

- Det er mange som pendler fra Kongsvinger, Elverum, Løten og Hamar til Oslo. Mange av disse pendler også til Gardermoen. Etter veiarbeidet innover blir ferdig, vil det sikkert bli enda flere som kommer til å pendle, sier Ellen Nordsveen, daglig leder i DNB Eiendom Elverum, til DN.no.

Lenger nord i Hedmark vil reisetiden være lengre, men det vil fortsatt være mulig å ukespendle. For eksempel er reisetiden drøye fire timer med tog fra Alvdal til Oslo og omtrent 30 mils kjøreavstand.

Åmot, Våler, Grue og Nord-Odal kommune har de billigste gjennomsnittlige kvadratmeterprisene i Hedmark.

Dyreste og billigste eneboliger i Norge*:

Dyreste og billigste leiligheter i Norge*:

Les også:
- Dette betyr fortsatt prisvekst i boligmarkedet
Lønnsveksten skal ned - men du får mer å rutte med
- Kraftig økning i nybolig-salget
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.