Statens Pensjonsfond Utland, populært kalt Oljefondet, skal nå slå ned på høye lederlønninger i selskaper det er investert i.

Det sier Oljefond-sjef Yngve Slyngstad i et intervju med avisen Financial Times.

- Frem til nå har vi sett på lønnsstrukturer heller enn lønnsnivå. Vi tror, ettersom måten temaet lederlønninger har utviklet seg, at vi også må se på hva som er et passende nivå på lederlønninger, sier Slyngstad til avisen.

Høye lederlønninger har utviklet seg til å bli et stadig mer kontroversielt tema den siste tiden i en rekke land. Særlig i Storbritannia og USA har høye lederlønninger vært et hett tema.

Oljefondet har tidligere ikke ønsket å påvirke lederlønninger i selskaper det er investert i, men det har nå endret seg. Fondets ledelse skal i løpet av få måneder utpeke et selskap å offentlig gå ut mot i forbindelse med høye lederlønninger, ifølge Slyngstad. 

Oljefondet er verdens største statlige investeringsfond, er verdt oppunder 7.000 milliarder kroner og eier 1,3 prosent av alle verdens aksjer.

Les også på DN.no:

– La cv-en din ose litt «bling-bling»

Alvorlige og uforutsette hendelser i helikoptertrafikken blir meldt oftere etter oljeprisfallet. CHC-sjef Arne Roland (49) avviser at en skakkjørt økonomi presser selskapet til å gå på akkord med sikkerheten: Alarmen går oftere dnPlus (DN+)

Kenan (28) hevder han taper salgskampen: - Vanskelig å drive ærlig i dagens boligmarked

Kåret Oslos ti dårligste spisesteder: Vurderer søksmål mot Nettavisen dnPlus  (DN+)

Puerto Rico misligholder statsgjeld  

Anbefalt av DNtv:
Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:

Westerdals tilbyr tidligere elever 40-62.000 kroner på konto før sommeren
Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye.
02:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør siste episode av DNs podkast:
«Finansredaksjonen» om: Telenor-satsing: - Uansett vil det være forferdelig stygge tall
&lt;/h3&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Oljefondet" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Lederl%C3%B8nninger" relevance="0.4"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</h3></div>