Avdraget er på totalt 470 millioner dollar, omtrent 3,8 milliarder kroner etter dagens kurs.

Guvernør Alejandro Garcia Padilla opplyser at han har utstedt en ordre som forbyr utbetalinger av penger statsbanken GDB skylder. Avdraget banken skulle ha betalt mandag, er på 420 millioner dollar.

Politikerne på Puerto Rico har gjennom helgen forsøkt å framforhandle en avtale som skulle sørge for at gjeldsavdraget betales som planlagt, men de kom ikke til enighet. Dessuten har ikke kongressen på den karibiske øya klart å få igjennom et lovforslag om restrukturering av statsgjelden.

– La meg være helt tydelig: Dette var en smertefull avgjørelse. Vi ville foretrukket å ha et juridisk rammeverk for å restrukturere gjelden på en ryddig måte, sier Garcia.

 

Mangler drivstoff til politi- og brannbiler

Han legger til at Puerto Rico ikke kunne betalt avdraget uten å ofre de grunnleggende behovene til Puerto Ricos 3,5 millioner innbyggere, inkludert å holde skoler og offentlige sykehus åpne.

Garcia forteller at Puerto Rico, som er et selvstyrt territorium underlagt USA, allerede sliter med å forsyne politi- og brannbiler med drivstoff.

Øya har i lengre tid slitt med en alvorlig økonomisk krise som har ført at de sliter med å betale ut renter og avdrag til eiere av puertoricanske obligasjoner. 1. juli forfaller nok et gjeldsavdrag, da på 780 millioner dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Norge er Europas svar på Puerto Rico

 
Søksmål drar ferieparadis dypere inn i gjeldskrise

Her er verdens sterkeste - og svakeste - boligmarkeder

 
Trygler om hjelp dnPlus  (DN+)

Må klare seg uten vann i springen dnPlus  (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor

Anbefalt av DNtv:
– Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: