Skandiabanken ser en effekt på utvidet resultat etter skatt på 130 millioner kroner i fjerde kvartal i forbindelse med Visas kjøp av Visa Europa. Estimert effekt på ren kjernekapitaldekning er rundt 0,4 prosentpoeng, melder selskapet onsdag.

Basert på den informasjon som var kjent per 26. januar 2016 har Skandiabanken konkludert med at estimert virkelig verdi av kontantvederlag og preferanseaksjer forbundet med transaksjonen på totalt 131 millioner kroner inntas som en eiendel kategorisert som «tilgjengelig for salg» i balansen pr 31. desember 2015, opplyser Skandiabanken.

«Det er antatt at en utdeling fra Visa Norge til deltakerbankene vil omfattes av fritaksmetoden, slik at netto effekt på utvidet resultat etter skatt i fjerde kvartal 2015 blir 130 millioner kroner», heter det.

Les også:

Toyota fortsatt verdens største bilprodusent

Asia i dag: Apple ser svekkelse i Kina

15 evakuert fra drivende fartøy i Nordsjøen

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

 

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.