Før valget lovte Frp omfattende skattekutt i klassen 50-100 milliarder kroner.

Men høstens statsbudsjett vil være langt fra å oppfylle løftene, innrømmer Frps finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter.

Det er lite trolig at skattelettelsene vil omfatte mer en 30 milliarder kroner i løpet av de nærmeste fire årene, skriver Dagsavisen.

Frp lovte skattekutt opp mot 100 milliarder kroner, og Høyre på rundt 25 milliarder kroner. Etter ett år ved makten er resultatet skattekutt på 7,3 milliarder kroner.

- Begrenset hvor mye vi kan finne plass til

– Det må komme ytterligere skattelettelser, men jeg tror nok mange av velgerne våre har overdrevne forventninger til hva det er mulig å finne rom til av skattelettelser, sier Hagesæter til avisen.

Han innrømmer at det er mange avgifter og skatter som irriterer partiets velgere og som partiet har lyst å gjøre noe med, men som det vil ta tid å få endret.

– Det er rett og slett et begrenset handlingsrom – selv for Fremskrittspartiet og Høyre. Vi må forholde oss til handlingsregelen, og da er det begrenset hvor mye vi kan finne plass til, konstaterer han tre uker før regjeringen samles til budsjettkonferanse.


 

Les også: Varsler betydelig skattekutt  Én av 30 som bor i Oslo er millionær - i dollar


  Ber regjeringen oppfylle spareløfter

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.