Det skal være blant forslagene til det regjeringsoppnevnte Scheel-utvalget, skriver BT og viser til anonyme kilder. Utvalget skal legge frem sine konklusjoner tirsdag.

Utvalget, som ledes av Statistisk sentralbyrås administrerende direktør Hans Henrik Scheel, skal ha konkludert med at selskaps- og personskatten må senkes ned mot 20 prosent. Det bekrefter flere sentrale kilder overfor Bergens Tidende.

I statsbudsjettet for 2015 er til sammenligning både selskaps- og personskatten satt til 27 prosent. For å finansiere et slikt kraftig kutt må skatter og avgifter dermed økes på andre områder.

Hvert prosentpoeng innebærer et skattekutt på 11,5 milliarder kroner. Det fordeler seg på 9 milliarder kroner som personskatt og 2,5 milliarder kroner som selskapsskatt, skriver BT

Etter det Bergens Tidende har grunn til å tro, er en statlig eiendomsskatt et av de sentrale elementene i skattereformen

Utvalget ble satt ned av Stoltenberg-regjeringen i mars 2013 etter at det var bred tverrpolitisk enighet om at et skatteforlik må til.

Etter fremleggelsen sendes utredningen på høring, før regjeringen følger opp med en stortingsmelding. De første endringene vil neppe kunne tre i kraft før tidligst i 2016. (©NTB)

Les mer:

Full seier mot Ikea dnPlus (krever innlogging)

Har ikke funnet den rette

Inviterer alle partier til skattereform

- Tall som lett kan latterliggjøres i norsk offentlighet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.