2015 ble betegnet som det beste året noensinne for Norges største bilkonsern Møllergruppen.

Les også: Møller runder milliarden

Møllergruppen står for importen og mye av salget av Volkswagen, Skoda og Audi til Norge, i tillegg til en rekke forhandlere både i Norden og Baltikum. Til tross for dieselskandalen som ble rullet opp i september i fjor, passerte selskapets resultat før skatt milliarden for første gang, med 103 millioner. I tillegg solgte konsernet mer enn 50.000 biler i Norge for første gang.

- 2015 går inn i historien som vårt beste år noensinne. Det henger sammen med høyt volum på biler, sammen med solid utvikling på brukte biler og på servicemarkedet, sa toppsjef Pål Syversen i Møllergruppen i en kommentar da resultatet ble lagt frem i mars.

Det gir seg selvsagt også utslag i eiernes formuer. Møllergruppen eies av selskapet Aars, som igjen er eid av fire selskaper som styres av de ulike delene av Møllerfamilien.

Samlet økte formuen til eierne av Møllergruppen som inngår i DNs oversikt med over èn milliard kroner.

Se fjorårets skatteliste her: Milliardformuer på bil

Kilde: Skatteetaten

 

Syversen skal over i en annen stilling i selskapet ved nyttår, og erstattes av Terje Male, som idag er sjef for importselskapet Harald A. Møller.

Les mer her: Han blir ny toppsjef i Møllergruppen

Kilde: Skatteetaten

Les om fjorårets tall her: Dette tjente Møller-toppene

Bertel O. Steen

Norges nest største bilimportør er familiekonsernet Bertel O. Steen. Selskapet har en stor mengde eierselskaper fordelt på forskjellige deler av slekten. Familieformuen har for eierne på DNs liste ikke økt på samme måte som for konkurrenten Møllergruppen. Men aksjonærenes samlede formue har likevel økt med over 250 millioner kroner fra i fjor.

Kilde: Skatteetaten

Les om Bertel O. Steens resultat for 2015: Omsetningsrekord for Bertel O. Steen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.