Konsernets resultat før skatt for 2015 ble på 1.103 millioner kroner mot 671 millioner kroner i 2014, ifølge en melding fra selskapet.

Omsetning er 17 prosent over året før, og for første gang har selskapet solgt over 50.000 bilder i Norge på ett år.

«Dette er første gang Møllergruppen oppnår et resultat før skatt på over en milliard og det er det klart beste resultatet i konsernets historie», heter det i meldingen.

- 2015 går inn i historien som vårt beste år noensinne.Det henger sammen med høyt volum på biler, sammen med solid utvikling på brukte biler og på servicemarkedet, sier toppsjef Pål Syversen i Møllergruppen i en kommentar.

Møllergruppen er Nordens største bilimport- og forhandlerkonsern, og importerer Audi, Skoda og skandaleomsuste Volkswagen i Norge samt Volkswagen og Audi i de baltiske landene.

- Det har vært et godt marked i Norge og Sverige. Og vi har vært gode på ladbare biler.  Vi har også en svak, men god vekst i Baltikum, sier Syversen.

Det er høye salg og bedre marginer både på servicetjenester og brukte biler som er grunnen til rekordresultatet følge selskapet selv. Selskapet har også solgt noe dyrere biler i snitt.

Selskapet venter å kalle inn over 200.000 Volkswagen-biler for oppgraderinger i 2016, etter at det i fjor ble kjent at bilprodusenten hadde manipulert utslippsdata på 11 miillioner biler verden over.

BAKGRUNN:

«Reparasjonsløsningene er relativt enkle og er godkjent av myndighetene, samtidig som kostnadene dekkes fullt ut av produsent», i følge Møllergruppen.

Ifølge selskapet har ikke oljekrisen slått inn på nybilsalget så langt, men Møllergruppen venter en nedkjøling i 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  «Supertirsdag» trolig vinn eller forsvinn for Cruz

Nesten alle USAs nettmedier tar betaling fra leserne  

6 millioner oppsigelser i vente i Kina  

Følg markedene på DN Investor