Protestbevegelsen i Tyrkia dekker nå hele landet, og regjeringens siste forsøk på å dytte skylden over på andre går ut over bankansatte, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Tyrkias statsminister, Recep Tayyip Erdogan, kaller ansatte i bank- og finansnæringen som forsøker å dytte opp rentenivået for en ”rentelobby”, og mener de har skyld i opprørsbevegelsen som nå har eskalert til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Eksperter sier til at Erdogan nå forsøker å bruke islamsk retorikk for å høste sympati og mobilisere velgerbasen sin.

- Å skylde på en «rentelobby» som en skjult makt bak disse protestene er en uttalelse som når ut til religionsfølelsene til mange konservative miljøer, sier økonomiprofessor ved Istanbul University, Murat Birdal til Bloomberg.

LES OGSÅ: Økt frykt for at Syrias tragedie når nabolandene

Investorene frykter Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.