Å prise eiendommen riktig er alfa og omega. Men det er også andre ting som avgjør om du får solgt boligen din i et tregt marked, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Dumpet prisen - fikk fart på salget
- Raske salg skjer bare unntaksvis
- Kjøp riktig bolig nå


- Har man satt riktig pris på et objekt, blir det solgt. Men du må ha tålmodighet, sier Sigbjørn Dvergsnes hos Eiendomsmegler1 i Kristiansand til DN.

Han sier man ikke får igjen pengene for en total oppussing av boligen, men sier det kan være lurt å male vegger.

- Fiks småting
Dvergsnes får støtte av Guri Bråten hos Midas Services AS i Asker:

- At boligen ser best mulig ut vil alltid være nyttig, uansett marked. Det er nok ikke fristende å legge inn 100.000 kroner i oppussing. Småting som å passe på at det ikke mangler knotter på kjøkkenet, og at det ser ordentlig ut, er noe annet, sier hun.

God beliggenhet og lav fellesgjeld er ting som bidrar til lettere salg, har Frode Eriksen hos Postbanken Eiendomsmegling i Østfold inntrykk av.

Skikkelig markedsføring må også til for å få til et raskt salg, sier Kurt Buck hos Eiendomsmegler1 i Bergen, som også påpeker viktigheten av å ta vare på de som viser interesse for boligen. Meglerens oppfølging er viktige enn tidligere, ifølge Buck.

Les også: <b>Du kan bli gissel i egen bolig</b>
Snart kan du selge boligen selv på Finn
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.