Draghi signaliserer at han er klar til å bekjempe deflasjonsfaren ved å kjøpe pakker av banklån til husholdninger og bedrifter. Det skriver Financial Times mandag, opplyser TDN Finans.

Ifølge avisen vil et slikt skritt fra Den europeiske sentralbanken (ECB) bety en klar omlegging i forhold til tradisjonelle kvantitative lettelser, og innebære en potensiell løsning på sammenbruddet i bankutlånene i eurosonen.

Spekulasjoner
I et panel i World Economic Forum i Davos ga sentralbanksjefen nytt liv til økende spekulasjoner om at ECB snart vil besvare deflasjonsrisiko ved å lansere en politikk med kvantitative lettelser, hvor en sentralbank trykker penger for å kjøpe statsobligasjoner eller næringslivsgjeld.

Draghi gir uttrykk for at han er i favør av å vurdere sammenstilling av pakker av lån til privat sektor, som kan kjøpes av ECB dersom de økonomiske forholdene forverres.

Stor risiko
Financial Times fremholder at faren for en lengre periode med fallende priser, slik det har skjedd i Japan de seneste to tiårene, i økende grad betraktes som en stor risiko for gjeninnhentingen i verdensøkonomien.

Ingen region er betraktet som mer sårbar enn eurosonen, hvor en inflasjon på mindre enn halvparten av ESBs mål på 2 prosent, og hvor svakheten i den økonomiske gjeninnhentingen har satt beslutningstagerne under fornyet press for å ta affære, skriv er avisen.

Les også på DN.no i dag:
Hun betalte 100.000 for å menge seg med makteliten
Asia i dag: Kinesisk likviditetsskvis sprer seg
Regjeringen åpner for å endre oljeskatten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.