Burgerhistorien

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Burgermestere. Hamburgerens historie er tett knyttet til populærkulturen.

Burgermestere. Hamburgerens historie er tett knyttet til populærkulturen.

Burgerens kulturhistorie oppsummeres i en praktbok på ­tykkelse med en fet, dobbel cheeseburger.

I den 432 siders fete boken «The World is Your Burger: A Cultural History» er burgerspisingen i Quentin Tarantinos film «Pulp Fiction» viet en naturlig plass, selv om burgerkjeden Big Kahuna Burger aldri har eksistert annet enn i Tarantinos filmunivers.

Fakta: «The World is Your Burger: A Cultural History»

Burgerbok fylt med fotografier, essays, anekdoter og fakta.

phaidon.com

Forlaget Phaidons burgerbibel inneholder alt fra tolv klassiske burgeroppskrifter til fortellinger om begynnelsen av burgerens utbredelse for 95 år siden gjennom USAs første hamburgerkjede, White Castle, kjent for sine små, kvadratiske burgere.

Oscar-burger

På ett av de 250 fotografiene i boken poserer Ray Kroc, McDonald’s’ grunnlegger, med en hamburger foran en av kjedebutikkene. Et uforglemmelig bilde av skuespiller Helen Mirren er selvsagt med: Mirren iført finkjolen under Vanity Fairs Oscar-fest idet hun i 2007 kaster seg over In-N-Out cheeseburger med Oscar-statuetten på bordet.

Elvis har fått sin rettmessige plass i boken, det samme har Muhammad Ali, Andy Warhol og Marilyn Monroe, alle med gode burgergrunner.

Samuel L. Jackson spiser en Big Kahuna-burger i filmen «Pulp Fiction» fra 1994.

Kunder hos White Castle's burgersjappe.

Helen Mirren spiser en In-N-Out Cheeseburger på Vanity Fairs Oscar-fest i 2007.

Burgernostalgi

Designer og skribent David Michaels er mannen bak burgernostalgien. Han har jobbet med boken i ti år, omtrent fra den tiden han selv startet hamburgerrestauranten Bite Me Burger i Sydney.(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner