Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Godt og grønt

Stekt kål

Oppskrift på stekt kål av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

Oppskrift på stekt kål av Jo Bøe Klakegg og Björn Svensson

-
+

Stekt kål

  • 1.00 stk kålhode (nykål eller spisskål)
  • olivenolje
  • smør

Hvitløkspuré

  • 1.00 hel hvitløk

Kålsuppe

  • 1.00 dl hvitvin
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 0.50 bunt bladpersille
  • 3.00 dl vann
  • grønne blader fra kålen

Kål med hvitløkspuré og kålsuppe.

SLIK GJØR DU

Skrell kålen ned til man kommer til det gulhvite «hjertet» i midten. Kutt hjertet i to. Ha olje i stekepannen på sterk varme. Legg kålen med snitt-yten ned. Når kålen har fått en fin farge skrur du ned varmen og har i litt smør. La den ligge og syde på middels varme i pannen til den er mør.

HVITLØKSPURÉ

Pakk hele hvitløksfedd inn i aluminiumsfolie. Ha dem i ovnen på 180 grader i 40 minutter. Kutt av bunnen på hvitløken og klem ut ferdig puré.

KÅLSUPPE

Ha løk, de grønne ytterbladene fra kålen og persille i en kjele med litt smør. Stek i ett minutt før du har i vann og hvitvin. Gi det et oppkok og kjør fint i mikser. Smak til med salt.

Server de stekte kålhjertene med kålsuppen helt over og dryss over hvitløkspureen. Pynt med finhakket persille.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen