Kål med hvitløkspuré og kålsuppe.
SLIK GJØR DU
Skrell kålen ned til man kommer til det gulhvite «hjertet» i midten. Kutt hjertet i to. Ha olje i stekepannen på sterk varme. Legg kålen med snitt-yten ned. Når kålen har fått en fin farge skrur du ned varmen og har i litt smør. La den ligge og syde på middels varme i pannen til den er mør.
HVITLØKSPURÉ
Pakk hele hvitløksfedd inn i aluminiumsfolie. Ha dem i ovnen på 180 grader i 40 minutter. Kutt av bunnen på hvitløken og klem ut ferdig puré.
KÅLSUPPE
Ha løk, de grønne ytterbladene fra kålen og persille i en kjele med litt smør. Stek i ett minutt før du har i vann og hvitvin. Gi det et oppkok og kjør fint i mikser. Smak til med salt.
Server de stekte kålhjertene med kålsuppen helt over og dryss over hvitløkspureen. Pynt med finhakket persille.