Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kokkenes beste råvarer

Optimal rype

Oppskrift: Arne Brimi sine stekte rypebryst

Oppskrift: Arne Brimi sine stekte rypebryst

-
+

Ingredienser

  • 1.00 rypebryst
  • 1.00 mandelpotet
  • 2.00 delikatesseløk, eller sjalottløk
  • litt sopp, det du har
  • smør

Slik gjør du

Stek skiver av løk og mandelpotet i smør i pannen og sett til side. Rist sopp i pannen på samme måte.

Ha en god klatt smør i pannen på middels varme. Legg i brystene med skinnsiden ned når smøret skummer, la dem ligge kun åtte-ti sekunder før du snur dem.

Stek videre , og snu ofte mens du øser smør over brystene. Etter fi re-fem minutter er de klare.

La dem hvile mens du varmer opp potetene/løken/soppen i pannen igjen.

Servér brystene til potetblandingen og hell stekesmøret over.