Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mat fra Midtøsten

Aubergine med tomat, tahini og granateple

Slik har du aldri spist aubergine
Oppskrift på aubergine med tomat, tahini og granateple

Oppskrift på aubergine med tomat, tahini og granateple

-
+

Aubergine

  • 3.00 stk aubergine
  • 5.00 ss olivenolje
  • 400.00 g frisk solmoden tomat
  • 50.00 g tahini
  • 1.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 ss sitronsaft
  • 0.50 ts isot biber (urfachili, kan sløyfes)
  • 0.50 stk granateple (kjernene)
  • frisk koriander
  • salt og pepper

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 230 grader, over- og undervarme.
  • Del aubergine i to på langs. Lag noen snitt på kryss og tvers på kuttsiden. Det skal ikke gå gjennom. Ha på salt og la stå i 10–15 minutter. Tørk godt av og ha 3 ss olivenolje over auberginene. Ha bakepapir i en passende ildfast form og ha over auberginene. Bak til mør og gyllen, 25–30 minutter. Avkjøl.
  • Del tomat i to. Rasp kuttsiden til du kun har skinnet igjen. Kast skinnet. Sett en sil over en bolle og ha i tomatmassen. La renne av i noen minutter.
  • Bland sammen tahini, halvparten av den moste hvitløken, halvparten av sitronsaft, og cirka 3 ss av saften som har rent ut av tomatene. Smak til med salt og pepper.
  • Bland sammen tomatmassen med isot biber 2 ss extra virgin olivenolje og resten av hvitløken og sitronsaften. Smak til med salt.
  • Rett før servering, topp auberginene med tahinisaus, tomat, granateplekjerner og frisk koriander.