Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Sommerens hvitvinsslager

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
video

P.A. Larsen har gjort det igjen.

En «non vintage» hvitvin laget av en blanding av 80 prosent chardonnay og 20 prosent aligoté har meg bekjent aldri før blitt lansert på Polet. Når produsenten lager vin under appellasjonen coteaux bourguignons så er det fullt mulig å lage den blandingen.

En miks av årganger er nok også noe vi kommer til å se mer av ettersom vi til stadighet opplever små årganger som følge av frost og ekstrem varme. Når det kommer til P.A. Larsens coteaux bourguignons blanc så er den en heldig blanding av 2019, 2020, 2021 og 2022. Denne ueikede burgunderen fremstår fyldig og syrefrisk på samme tid, samtidig som den har en uttalt mineralitet og lende. En perfekt og drikkeklar hvitvin, som nok blir sommerens store slager.

88

Navn: P.A.Larsen Coteaux Bourguignons Blanc NV

Produsent: Albert Bichot , Burgund , Frankrike

Pris: 199,90 Varenummer: 15547601 Midlertidig utsolgt, Importør: Rebel Agency AS

15.000 flasker slippes i første omgang. Blanding av 2019, 2020 og 2021 Chardonnay og aligote fra 2022. Dufter av flint, blomster og sitrus. Delikat fersk mineralsk frukt med en frisk syre og tydelige ferske tørrstoffer i en steinete utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.