Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Sikker chardonnayvinner i Polets hyller

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Et generasjonsskifte har gitt denne vinen akkurat det den trengte.

Familien Matrot har ikke bare den muligens lengstlevde hvite burgunderen i Polets hyller. De har også en strålende bourgogne blanc i de samme hyllene til nesten halve prisen mot deres meursault.

Familievinhuset mist i Meursault ble startet Thierry Matrot sammen med sin kone Pascal. 30 år etter, i 2016 er det sjette generasjon sin tur, og begge døtrene Elsa og Adéle Matrot overtok. Og et generasjonsskifte er alltid spennende. I dette tilfelle så har vinene fått et noe mer nedtonet trepreg. Mens syren er friskere og vinene mer delikate. Det har så absolutt gagnet deres enkleste vin, bourgogne blanc, som nå er bedre enn noen gang.

89

Navn: Matrot Bourgogne Chardonnay 2022

Produsent: Thierry et Pascale Matrot , Burgund , Frankrike

Pris: 348,00 Varenummer: 4483701 Basisutvalget, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av bakt sitrus, flint og tre. Fersk og frisk delikat frukt på smak med en steinete utgang og en pent balansert tre. Mye vin for pengene. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.