Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bittert

Salsa av fermenterte Amalfi-sitroner med hjemmelagde nachos

Bitre eksperimenter

Oppskrift på salsa med nachos

-
+

Salsa

  • 3.00 Amalfi-sitroner (fermenert/saltet i minst 6 måneder)
  • 10.00 stk cherrytomater
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 1.00 stk rødløk
  • 2.00 stk røde paprika
  • rikelig med koriander
  • fersk sitronsaft
  • olivenolje

Nachos

  • 300.00 g masa maismel
  • 450.00 g varmt vann
  • nøytral olje

Slik gjør du

  • Kutt sitronene i små terninger med skall.
  • Finhakk også tomatene, rødløken og paprikaen.
  • Knus koriander og hvitløk sammen i en morter, og bland alle grønnsakene sammen.
  • Smak til med salt, fersk sitronsaft og olivenolje.

Nachos

  • Bland sammen maismelet og vannet til det er en samlet deig. Fordel i mindre stykker som du ruller til små baller på størrelse med en golfball. 
  • Press i en tortillapresse, med plastfolie både under og over tortillaen. 
  • Friter i nøytral olje på 180 grader og strø litt salt over nachoene mens de fortsatt er varme. Jeg liker å blande paprikapulver og knuste fennikelfrø inn i saltet. 
Bitre eksperimenter

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk