Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Italiensk bakst

Torta Di Cioccolata – Nemesis

– Man får fort en del skryt for denne!

Oppskrift på Torta Di Cioccolata – Nemesis

-
+

Nemesis

  • 5.00 stk egg
  • 1.00 stk eggeplomme
  • 280.00 g sukker
  • 1.20 dl vann
  • 1.00 stk bourbon vaniljestang
  • 360.00 g bitter sjokolade
  • 230.00 g usaltet smør
  • smeltet smør (til smøring)
  • siktet mel (til kakeform)

Slik gjør du:

  • Bruk en springform på 22 centimeter i diameter og smør den med et tynt lag med smeltet smør og strø sidene med siktet mel. Legg et tilpasset bakepapir i bunnen. Ha eggene og 1/3 av sukkeret i en vispebolle og pisk til en eggedosis som er fire ganger så stor i volum. Smelt resten av sukkeret med vannet i en passende kjele og tilsett frøene fra vaniljestangen.
  • Tilsett sjokoladen og smøret i sukkerlaken, rør til det blander seg godt sammen og avkjøl. Hell blandingen i eggedosisen og vend rundt med en slikkepott til du får en jevn fin og luftig sjokoladesmete.
  • Hell så røren i kakeformen og sett kakeformen i en dyp langpanne. Vær sikker på at kakeformen er tett og hell på varmt vann. Stek kaken i vannbadet på 170 grader i cirka 50 minutter. La kaken stå på benken til avkjøling. Deretter oppbevarer du kaken på kjøl i cirka én time. Ta den ut noen minutter i romtemperatur før du deler den i kakestykker.
  • Kaken er god som den er, men kan også dekkes med en sjokoladeglasur før servering. Den blir ekstra god toppet med ristede hasselnøtter fra Piemonte.