Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Tandoori-marinade

– Dette er indisk alle skal kunne lage
-
+

Tandoori-marinade

  • 5.00 stk nellikspikre
  • 1.00 ts korianderfrø
  • 1.00 ts spisskummenfrø
  • 5.00 ss kardemomme (5 hele frøkapsler hvis du får tak i hel kardemomme)
  • 1.00 stk rødløk
  • 4.00 stk hvitløksfedd
  • 1.00 stor bit fersk ingefær
  • 2.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts paprikapulver
  • 2.00 ts kvernet pepper
  • 1.50 ss gurkemeie
  • 3.50 dl yoghurt naturell
  • 0.50 dl sitronsaft

Denne passer veldig godt til kylling

Slik gjør du

Rist krydderne i en stekepanne (uten olje) til de begynner å lukte godt. Avkjøl før du knuser dem i en morter. Har man ikke en morter så kan man bruke en kjøkkenmaskin eller food-processor. Eller så kan man legge krydderne i et håndkle og slå med en hammer, en kjevle eller en gryte. Meningen er at krydderne skal bli most til pulver så man slipper å tygge dem hele.

Kjør krydder, hvitløk, ingefær, rødløk til en jevn masse i en blender. Tilsett sitron og yoghurt og bland sammen.