Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Friterte spicy kyllingvinger

– Kyllingvinger blir aldri feil

Oppskrift på spicy kyllingvinger

-
+

Kyllingvinger

  • 800.00 g kyllingvinger eller klubber
  • 1.00 ss revet ingefær
  • 1.00 ss hakket grønn chili
  • 3.00 ss chilipulver
  • 1.00 ts gurkemeie
  • salt etter smak
  • 3.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts fennikelfrø
  • 2.00 ss malt koriander
  • 4.00 stk hvitløksfedd (hakket)
  • 7.00 stk laurbærblader (hakket)
  • 6.50 ss maisenna (nok til å dekke kyllingen når du skal panere den).

Nok til fire–fem personer

Slik gjør du

Bland ingefær, hakket grønn chili og hakket hvitløk i en liten bolle.

Ha maisennaen i en bolle for seg selv. Bland alle de tørre krydderne og kyllingen i en bolle. La dette marinere i 30 minutter i kjøleskap.

Tilsett de ferske rå varene (ingefær, hakket grønn chili og hvitløk) og sitronsaften og la kyllingen marinere i én time til.

Varm oljen til 180–190 grader. Vend kyllingen i maisennaen.

Friter kyllingvingene i puljer. Først i tre minutter, ta dem så ut og la dem hvile i ett minutt før de friteres en gang til i to minutter.

Ta kyllingvingene ut og la oljen dryppe av. Ha på litt havsalt og spis.