Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Asparges med fingertare, søl og gorgonzolasaus

Oppskrift på asparges med tare, søl og gorgonzolasaus

Oppskrift på asparges med tare, søl og gorgonzolasaus

-
+

Asparges med fingertare, søl og gorgonzolasaus

  • 1.00 stk fingertare
  • 1 klype havsalt
  • ½ appelsin, helst økologisk
  • 500.00 g skrellet grønn asparges
  • 500.00 g skrellet hvit asparges
  • isvann

Gorgonzolasaus

  • 2.00 stk egg, bløtkokte
  • 2.00 ts hvitvinseddik
  • 2.00 ss mykt smør
  • 6.00 ss kald grønnsakskraft
  • 6.00 ss vegetabilsk olje
  • 100.00 g mild blåmuggost

Topping

  • 50.00 g ristede hasselnøtter
  • 4.00 g søl
  • 4.00 g økologisk appelsinskall, bare det gule
  • 10.00 g sterk blåmuggost
  • frisk karse

Slik gjør du:

 

Asparges og tare:

Fjern den nederste tredelen på alle aspargesene.

Legg fingertaren i kokende vann med litt havsalt.

Press appelsinen og ha appelsinsaften oppi med den utpressede appelsinen. Kok aspargesen til den er mør i det samme vannet.

Avkjøl aspargesen i isvann. La aspargesen renne godt av seg og sett den til side.

 

Gorgonzolasaus:

Kjør de bløtkokte eggene med eddik og smør i en food prosessor.

Uten å stoppe maskinen tilsetter du kraft skjevis og tilsetter oljen i en tynn stråle, slik at væsken blander seg.

Til slutt tilsetter du blåmuggosten. La sausen stå i romtemperatur.

 

Topping og montering:

Fordel asparges på fire tallerkener. Hell over sausen.

Til slutt drysses toppingen over sausen og aspargesen.