Asparges med fingertare, søl og gorgonzolasaus
- 1.00 stk fingertare
- 1 klype havsalt
- ½ appelsin, helst økologisk
- 500.00 g skrellet grønn asparges
- 500.00 g skrellet hvit asparges
- isvann
Gorgonzolasaus
- 2.00 stk egg, bløtkokte
- 2.00 ts hvitvinseddik
- 2.00 ss mykt smør
- 6.00 ss kald grønnsakskraft
- 6.00 ss vegetabilsk olje
- 100.00 g mild blåmuggost
Topping
- 50.00 g ristede hasselnøtter
- 4.00 g søl
- 4.00 g økologisk appelsinskall, bare det gule
- 10.00 g sterk blåmuggost
- frisk karse
Slik gjør du:
Asparges og tare:
Fjern den nederste tredelen på alle aspargesene.
Legg fingertaren i kokende vann med litt havsalt.
Press appelsinen og ha appelsinsaften oppi med den utpressede appelsinen. Kok aspargesen til den er mør i det samme vannet.
Avkjøl aspargesen i isvann. La aspargesen renne godt av seg og sett den til side.
Gorgonzolasaus:
Kjør de bløtkokte eggene med eddik og smør i en food prosessor.
Uten å stoppe maskinen tilsetter du kraft skjevis og tilsetter oljen i en tynn stråle, slik at væsken blander seg.
Til slutt tilsetter du blåmuggosten. La sausen stå i romtemperatur.
Topping og montering:
Fordel asparges på fire tallerkener. Hell over sausen.
Til slutt drysses toppingen over sausen og aspargesen.