Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kaker

Key lime pie

De råeste kakene
Oppskrift på rå key lime pie av Linda Kaarstein

Oppskrift på rå key lime pie av Linda Kaarstein

-
+

Key lime pie

  • 3.00 dl mandler
  • 2.00 dl dadler stein
  • 1.00 ss kaldpresset kokosolje
  • 1.00 krm salt
  • 3.00 ss kokosmasse (til å strø i bunnen av kakeformen)
  • 3.00 stk modne avokado
  • 3.00 stk juice fra små lime
  • 2.00 stk bananer
  • 3.00 ss kaldpresset kokosolje (smeltes i vannbad)

Slik gjør du

  • Kjør mandlene til et grovt mel i matprosessor. Tilsett dadler, kokosolje og salt, og kjør til du får en deig. Pass på å ikkje kjør for lenge, slik at mandlene begynner å skille ut olje. Massen skal være klebrig og bli fast når du klemmer på den. Strø jevnt med kokosmasse i bunnen av en springform på 20-24 cm, og trykk deigen utover kokosmassen.
  • Del avokadoene i to og fjern steinen. Ha ut avokadomassen med en spiseskje. Legg avokado, limejuice, banan og smeltet kokosolje i en blender og kjør til du får en kremet og jevn konsistens uten klumper. Stopp og skrap om nødvendig.
  • Hell fyllet over paibunnen, og sett paien i fryseren i tre timer slik at den får satt seg. Tin kaken opp 15 minutter før servering.