Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Grillet kongekrabbe med grapefruktsaus

Les artikkelen: Bitre eksperimenter
Oslo, Norge, oktober 2017 Atli Yngvasson fra Pjoltergeist lager mat med bitre ingredienser og Cervisiam bryggeri brygger bittert øl. Foto: Tommy Andresen - - Foto: Tommy Andresen

Oppskrift på kongekrabbe

ingredient

-
+

Kongekrabbe

  • 1stkkongekrabbe
  • 5stkgrapefrukt, juicet
  • 100grapsolje
  • saften fra 1/2 sitron
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Slik gjør du

  • Rens kongekrabben og grill i cirka 30 sekunder;  den skal være litt lun i midten. 
  • Smak til med litt salt og sitron når den er ferdig og kutt i cirka 1 centimeter tykke skiver. 
  • Reduser juicen til den har tyknet og tilsett sakte olje mens du hele tiden pisker sausen. Den skal tykne til en emulsjon. 
  • Smak til med litt sitron og salt.
  • Server med en salat på grapefrukt, høvlet reddik, thaibasilikum og litt finrevet grapefruktskall.