Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Moderne indisk

Friterte spicy kyllingvinger

Les artikkelen: – Kyllingvinger blir aldri feil
Den indiske restauranten Pink Elephant - --- Foto: Tommy Andresen

Oppskrift på spicy kyllingvinger

ingredient

-
+

Kyllingvinger

  • 800gkyllingvinger eller klubber
  • 1ssrevet ingefær
  • 1sshakket grønn chili
  • 3sschilipulver
  • 1tsgurkemeie
  • salt etter smak
  • 3sssitronsaft
  • 1tsfennikelfrø
  • 2ssmalt koriander
  • 4stkhvitløksfedd (hakket)
  • 7stklaurbærblader (hakket)
  • 6.50ssmaisenna (nok til å dekke kyllingen når du skal panere den).
Send som handleliste
Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nok til fire–fem personer

Slik gjør du

Bland ingefær, hakket grønn chili og hakket hvitløk i en liten bolle.

Ha maisennaen i en bolle for seg selv. Bland alle de tørre krydderne og kyllingen i en bolle. La dette marinere i 30 minutter i kjøleskap.

Tilsett de ferske rå varene (ingefær, hakket grønn chili og hvitløk) og sitronsaften og la kyllingen marinere i én time til.

Varm oljen til 180–190 grader. Vend kyllingen i maisennaen.

Friter kyllingvingene i puljer. Først i tre minutter, ta dem så ut og la dem hvile i ett minutt før de friteres en gang til i to minutter.

Ta kyllingvingene ut og la oljen dryppe av. Ha på litt havsalt og spis.