Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Advent

Lussekatter fra Åpent Bakeri

Slik lager du Åpent Bakeris lussekatter
Oppskrift på lussekatter fra Åpent Bakeri

Oppskrift på lussekatter fra Åpent Bakeri

-
+

Lussekatter

  • 1000.00 g Hvetemel
  • 150.00 g Sukker
  • 15.00 g Salt
  • 40.00 g Gjær
  • 1.00 stk Egg
  • 500.00 g Melk
  • 23.00 g Safranmiks
  • 150.00 g Smør i biter
  • Rosiner
  • 1.00 Egg. til pensling

Safranmiks

  • 3.00 g Safran
  • 19.00 g Konjakk eller brandy

Safran trukket i konjakk og kjølig deig er hemmeligheten bak Åpent Bakeris saftige og smakfulle lussekatter

Slik gjør du

  • Bland sammen hvetemel, sukker, salt, gjær, egg, melk og safranmiks og elt, enten for hånd eller i en mikser.
  • Når deigen begynner å bli glatt og fin og slipper bollen, har du i smøret.
  • Fortsett å elte til smøret er blandet inn i deigen og den slipper bollen.
  • Legg et kjøkkenhåndkle eller plastfilm over deige og la den hvile i ca 1,5 time.
  • Når deigen er ferdig hevet, deler du den i emner på 100 gram. Nå kan du gjerne legge deigen i kjøleskap en stund så den blir lett å jobbe med.
  • Rull bollene ut i lange pølser og form dem slik du vil, enten i en enkel s-form, som et solkors eller i flettemønstre med opp til 12 tråder. Fire er bedre enn tre; det gir mer volum til bakverket. Pynt med rosiner og dytt dem godt nedi så de ikke spretter opp og av når bollene hever seg i ovnen.
  • La lussekattene hvile under dekke i 1,5 time før steking.
  • Pensle med egg før du baker bollene på 180 grader, 20-30 minutter for store fletter; 10-15 minutter for vanlige lussekatter.

Safranmiks

  • Hell kokende vann over safranen. Legg den så i bløt i konjakk og la stå til du trenger den.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner