Slik gjør du:
▶ Pisk eggeplommer luftig i en kjøkkenmaskin. Ha sukker og vann i en liten kjele og la det fosskoke i ca. 3 minutter til det blir en sirup. Har du sukkertermometer, skal det vise 120 °C. Hvis ikke, kan du gjøre kuleprøven – ta litt sirup på en teskje og dypp den i en kopp med kaldt vann. Etter noen sekunder vil du kunne rulle en myk kule av sirupen hvis temperaturen er riktig. Er sirupen for myk til å rulle en kule av, må den koke lenger. Er den for hard, slik at du ikke kan rulle en kule, er temperaturen for høy. En kan da prøve å tilsette litt vann og røre det ut i sirupen. Dette kan imidlertid føre til at sukkeret krystalliserer, og da er det bare å kaste det.
▶ Tøm den kokende sukkerlaken i en tynn stråle i eggeplommene mens kjøkkenmaskinen går på litt over halv hastighet. Det er viktig at sukkerlaken treffer rett ned i eggene og ikke på vispen. Treffer sukkerlaken vispen, kastes sukkerlaken ut i kanten på piskebollen.
▶ Når all sukkerlaken er i eggene, piskes eggedosisen kald på full hastighet. Pisk fløten til lettpisket krem. Vend krem og eggedosis sammen med en slikkepott. Smak til med Amaretto, og husk at parfaiten vil smake mindre når den er fryst.
▶ Hell i en kakering (18 cm i diameter og 6 cm høy) og stryk den glatt på toppen med en palett. La kaken stå i fryseren natten over eller til den er gjennomfryst. Det tar ca. 6 timer.
▶ Ta kaken ut og fjern kakeringen. Sett kaken på et fat. Pynt med bær og spiseblomster
Tips
Hvis du ikke vil at parfaiten skal tine så fort på fatet, kan du legge den på et tynt sukkerbrød eller en nøttebunn.