Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
-
+

Grillet due

  • 1.00 due, 400–450 gram, ribbet, ikke flådd
  • 1.00 ss soyasaus

Duer er nokså fete, og det er ikke like stor fare for at det blir tørt som med rype. Du kan kjøpe due i noen store supermarkeder og fisk- og viltbutikker. Du vil trolig ikke få tak i due med hode, med mindre du skyter den selv. Dette er en oppskriftsskisse til hvordan due kan tilberedes på en måte som minner om den de serverer på Koguma.

Slik gjør du

Du får det beste resultatet om du begynner et par dager før du skal spise.

Dersom fuglen er fuktig, tørk av den med et kjøkkenpapir. ­Pensle med soyasaus. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller ­-papir. La fuglen stå et kjølig sted i to døgn.

Sett duen i romtemperatur et par timer før du skal begynne å tilberede den.

Tenn en grill med kull kun på én side.

Sjekk inni buken på duen. Dersom hjertet og leveren følger med, ta dem ut. Skjær vekk sener og fett fra lever og hjerte.

Del duen i to med en stor kniv. Skjær deretter av vinger og lår.

Legg brystene på grillristen med ben- og brusksiden ned.

La dem ligge et stykke unna glørne, et sted der du kjenner varmen godt, men hvor det ikke er for varmt til å holde hånden over i tre til fem sekunder uten å brenne deg.

Legg lår og vinger litt nærmere glørne, men ikke rett over.

La grille i ti til 15 minutter. Snu flere ganger underveis.

Grill deretter brystene med skinnsiden ned på høy varme i to ­minutter, og med ben- og brusksiden ned i tre til fire minutter, før du legger dem tilbake igjen til utkanten av grillen.

La lår og vinger grille i fem minutter til, til de er helt ferdige. Grill brystene i ett til to minutter til på hver side ved middels varme. Har du steketermometer, la kjernetemperaturen stige til 55 grader, men ikke særlig mer.

Hvis du har hjerte og lever, grill på moderat varme til de er rosa inni. Hvis du ikke har småmasket grillrist, stek dem i en steke­panne.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen