Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Andreas Viestad

Risballer

Oppskrift på japanske risballer

-
+

Risballer

  • 300.00 g japansk ris/sushiris
  • 100.00 g røykelaks
  • 100.00 g fersk laks
  • 1.00 ss plommesyltetøy, helst japansk
  • 1.50 ts soyasaus
  • 2.00 ts fint revet ingefær
  • 2.50 blader med nori

Onigiri handler om å like ris, rett og slett. Risballene er et eksempel på mat som både har en enkelt, praktisk historie – gatemat, rett og slett – og stor symbolsk betydning. Risballene kan fylles med alt mulig rart. Ettersom saltet laks ikke er uvanlig, bruk gjerne en blanding av fersk laks og røkelaks. Lag ­gjerne flere ulike varianter.

Nori er den ristede tangen som man bruker til sushi. Her brukes det både for å sette smak, og for å gjøre det enklere å spise.

Nok til fire-seks risballer.

Slik gjør du

Kok risen etter angivelsene på pakken. (Men ikke tilsett riseddik og sukker, slik man gjør når man skal lage sushi.)

La risen avkjøles litt.

Imens, bland røyket og fersk laks med plommesyltetøy, soyasaus og ingefær.

Del risen i fire til seks biter. Stikk et hull i midten med tommelen, fyll opp åpningen med fisk og tett igjen.

Server i et halvt blad med nori, og gjerne en liten bit av fyllet oppå.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk