Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Andreas Viestad

Yakitorisaus

Oppskirft på japansk yakitorisaus

Oppskirft på japansk yakitorisaus

-
+

Takitorisaus

  • 1.00 dl soyasaus
  • 1.50 ss sukker
  • 0.50 dl sake
  • 0.50 dl mirin
  • 0.50 dl teriyakisaus
  • 3.00 dl kyllingkraft, helst usaltet

Mye av poenget med den gamle yakitori­sausen på Tori Ichi og andre tilsvarende steder, er dybden man oppnår når sausen får stå lenge – gjerne i mange år. Det er mulig å få noe av den samme effekten ved å koke inn sausen med (usaltet) kyllingkraft. Får du ikke tak i mirin, bruk mer sake i stedet, ­gjerne en søtere variant.

Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp. Reduser varmen og kok inn til du har 2 ½ dl igjen. Jo lengre tid du bruker på dette, jo bedre er det.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner