Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Andreas Viestad

Yakitorisaus

Oppskirft på japansk yakitorisaus

Oppskirft på japansk yakitorisaus

-
+

Takitorisaus

  • 1.00 dl soyasaus
  • 1.50 ss sukker
  • 0.50 dl sake
  • 0.50 dl mirin
  • 0.50 dl teriyakisaus
  • 3.00 dl kyllingkraft, helst usaltet

Mye av poenget med den gamle yakitori­sausen på Tori Ichi og andre tilsvarende steder, er dybden man oppnår når sausen får stå lenge – gjerne i mange år. Det er mulig å få noe av den samme effekten ved å koke inn sausen med (usaltet) kyllingkraft. Får du ikke tak i mirin, bruk mer sake i stedet, ­gjerne en søtere variant.

Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp. Reduser varmen og kok inn til du har 2 ½ dl igjen. Jo lengre tid du bruker på dette, jo bedre er det.