Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Asparges

Asparges med venusskjell

Hellstrøms beste aspargestips
Grønne raketter
Oppskrift på asparges med venusskjell av Eyvin Hellstrøm

Oppskrift på asparges med venusskjell av Eyvin Hellstrøm

-
+

Asparges med venusskjell

  • 20.00 asparges grønne eller hvite
  • 1.00 kg ferske venusskjell 
  • 50.00 gram smør 
  • 50.00 g gram olivenolje 
  • 0.50 sitron, sitronsaften
  • havsalt
  • persille eller gressløk

Slik gjør du

Skrell aspargesene med potetskreller fra topp til rot. Knekk av den nederste roten, cirka 2–3 cm. Legg aspargesen i kaldt vann og tilbered skjellene.

Skyll skjellene i kaldt vann og plukk vekk knuste skjell. Kok skjellene uten ­tilsetninger under lokk i cirka ­2 minutter, til de åpner seg. Sil av kraften. Plukk muslingene ut av skjellene og visp inn smør, olivenolje og ­sitronsaft i kraften. Tilsett muslingene og friske urter som persille eller gressløk. Hold dette varmt mens ­aspargesene koker.

Kok aspargesene i saltet vann – cirka 20 gram havsalt per liter vann – i cirka 4–6 minutter.

Fordel asparges, saus og muslinger på varme tallerkener.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen