Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Asparges

Asparges og paprikasaus

Rett som en rakett
Hellstrøms beste aspargestips
Oppskrift på asparges og paprikasaus av Eyvind Hellstrøm

Oppskrift på asparges og paprikasaus av Eyvind Hellstrøm

-
+

Asparges og paprikasaus

  • 20.00 asparges hvit eller grønn
  • havsalt
  • friske urter: gressløk, kjørvel, persille

Saus

  • 2.00 eggeplommer
  • 100.00 g mild olivenolje
  • 12.00 piquillos – syltet rød paprika på boks
  • 2.00 ss sherryeddik
  • 0.50 sitron, sitronsaften
  • 1.00 knivspiss kajennepepper
  • salt

Slik gjør du

Kjør alle ingrediensene i sausen i en kjøkkenmaskin til passe tykk konsistens, og smak til med salt.

Skrell aspargesen med potetskreller fra topp til rot. Knekk av den nederste roten, cirka 2–3 cm. Skyll aspargesen i kaldt vann og kok cirka 4–6 minutter i saltet vann. Ta dem opp av vannet og hold dem lune på tallerkener.

Anrett med sausen over eller under, og med friske urter.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen