Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bananpudding

Oppskrift på bananpudding

-
+

Bananpudding

  • 45.00 g maisenna (eller 55 g om du ønsker en fastere pudding
  • 150.00 g sukker
  • 0.25 ts salt
  • 750.00 mg helmelk
  • 4.00 stk eggeplommer
  • frø fra 1 vaniljestang
  • Kornmo-kjekts eller annen kjeks
  • 2.00 stk modne bananer

Slik gjør du

  • Bland maisenna, sukker og salt i en gryte. Spe på med melk og rør. Tilsett eggeplommene og til slutt vaniljefrøene. 
  • Sett gryten på middels varme og kok opp. Rør ofte så puddingen ikke brenner seg fast. Når den har begynt å småkoke, rør godt og kok i 1 minutt til.
  • Ta av varmen og legg plastfolie på toppen av puddingen. Press ut luften. La puddingen avkjøles til den nesten når romtemperatur.
  • Knus kjeksen i ertestore biter. Sett frem seks begre eller kopper. Kutt bananene i små biter og rør dem inn i puddingen. Fyll begrene lagvis med pudding og kjeks. Begynn og avslutt med kjeks. 
  • Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet. Spises avkjølt samme dag.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner