Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Bittert

Andehjerter med karamelliserte endiver og gresshopper

Bitre eksperimenter

Oppskrift på andehjerter

-
+

Andehjerter

  • 2.00 stk andehjerter
  • 50.00 g sukker
  • 3.00 stk endive
  • 1.00 stk appelsin

Andesaus

  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 3.00 stk sjalottløk
  • 400.00 ml andekraft
  • 100.00 ml hvitvin
  • 100.00 ml brunet smør
  • 4.00 stk allehåndefrø
  • 1.00 stk kardemommefrø
  • 1.00 stk pasillachili
  • salt
  • sitronsaft
  • 30.00 stk maur

Slik gjør du

  • Grill andehjertene i cirka to minutter og husk å snu på alle sider. De skal være medium-rare til medium stekt.
  • Kutt endivene i fire og vakumér med sukker og saften av 1 appelsin.
  • Damp ved 100 grader i 20 minutter.
  • Kjøl ned og grill endiven til den er gyllen.

Andesaus

  • Stek hvitløken, sjalottløken, krydderne og chilien lett i panne. Tilsett hvitvinen og redusér. 
  • Tilsett andekraften og redusér til cirka halvparten, og ha i brunet smør og maur til slutt.
  • Ha med litt friterte gresshopper på toppen, hvis du får tak i det. 
Bitre eksperimenter

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner