Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Björn Svensson

Kantarell- og krabbetoast

Björn Svenssons oppskrift på kantarell- og krabbetoast

Björn Svenssons oppskrift på kantarell- og krabbetoast

-
+

Kantarell- og krabbetoast

  • 4.00 stk Skiver smørstekt hvitt eller grillet brød
  • 300.00 g Ferske kantareller
  • 100.00 g Renset kjøtt av taskekrabbe
  • 2.00 stk Sjalottløk
  • Finhakket persille
  • 1.00 stk Eggeplomme
  • Sitron
  • 1.00 stk Stor gul løk

Sensommerens beste toast

Stek kantarellene i panne; først med litt nøytral olje, så en god klatt smør. Ha i en skvett hvitvin og godt med pepper. Stek til kantarellene får en gyllen farve. De må ikke bli for bløte. La kantarellene avkjøle seg i et par minutter, legg i en bolle og bland med krabbekjøtt, hakket persille, og finhakket sjalottløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Lag løkringer av den store løken som du dypper i tempurarøre og friterer i nøytral olje. Tempurarøren kan kjøpes ferdig.

Fordel miksen på grillede eller smørstekte skiver av hvitt brød, og legg over noen løkringer.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner