Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Björn Svenssons mat på 20 minutter

Finnbiff på Svenssons vis

Bjørn Svenssons oppskrift på finnbiff

Bjørn Svenssons oppskrift på finnbiff

-
+

Finnbiff på butterdeigbunn

  • 0.50 kg Reinskav
  • 1.00 stk Kepaløk
  • 2.00 stk Gulrøtter
  • 1.00 dl Okse- eller kyllingkraft
  • 2.00 dl Kremfløte
  • 1.00 dl Helmelk
  • 4.00 stk Enebær
  • Én skvett rødvin
  • Fersk timian
  • Rårørte tyttebær
  • Brunost
  • 4.00 stk Små butterdeigsplater

Finnbiff på butterdeigbunn

Hakk løk, gulrøtter, enebær, og timian. Fres sammen med kjøttet. Hvis det ikke er ferdigskåret, skjær som flak, litt tykkere enn carpaccio. Ha i en skvett rødvin og buljong. Tilsett melk og fløte, litt revet brunost. La småkoke til det får en grytekonsistens. Smak til med salt og pepper.

Ta frem fire små butterdeigplater. Kjevle dem litt og pensle med én eggeplomme. Ha på litt salt. Stek på 180 grader til de blir gyllenbrune (ca 15 min).

Legg de ferdigstekte butterdeigsplatene på tallerkener og ha gryten over. Topp med tyttebær, brunost og litt fersk timian.