Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Bonden og kokken

Salat med geitostdressing

– Dette er en ny type salat som de store produsentene ikke har begynt med ennå
Sven Erik Renaas oppskrift på salat med geitostdressing

Sven Erik Renaas oppskrift på salat med geitostdressing

-
+

Salat med geitostdressing

  • 2.00 l assortert salat (for eksempel romano, rød lollo, mizuna- og crispisalat)
  • 0.50 dl hylleblomsteddik
  • salt
  • pepper

Geitostdressing

  • 2.00 ss sjalottløk (finhakket)
  • 1.00 knivsodd spisskummenfrø
  • 1.00 ss smør
  • 2.00 ss crème fraîche
  • 100.00 g fersk hvit geitost (gjerne Fjelltopp)

Slik gjør du

  • Vask og tørk salaten. Krydre og spray salaten med hylleblomsteddiken.

Geitostdressing

  • Grill chèvre-osten.
  • Sautér løken i smøret sammen med spisskummenfrø til den er blank. Tilsett crème fraîche og smelt osten inn i sausen. Smak til og avkjøl.
  • Anrett salaten og topp med geitostdressingen. Server med godt brød.