Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Brød og sirkus

Ostesmørbrød 2.0

Oppskrift på ostesmørbrød med egg

-
+

Ostesmørbrød

  • 1.00 stk Tykk skive tørt, godt brød
  • 1.00 ss Smør
  • 1.00 ss Kyllingkraft, evt melk eller vann
  • 1.00 stk Skive god skinke
  • 60.00 g Revet, smaksrik ost
  • 1.00 stk Egg
  • Salt og pepper

Slik tar du ostesmørbrødet til nye høyder

Slik gjør du

  • Varm ovnen til 210 grader med overvarme eller grill.
  • Legg egget i lunkent vann hvis det er rett fra kjøleskapet.
  • Smelt smøret i en ovnfast panne, og stek brødskiven på middels varme i ca. 2 minutter til undersiden er gylden.
  • Skru av varmen og hell kyllingkraft på oversiden av skiven.
  • Legg på skinken og osten. Lag et lite søkk i osten på midten, og knekk et egg ned i det.
  • Sett hele pannen inn i ovnen, og stek til osten er smeltet og egget omtrent bløtkokt, 5–7 minutter. Spis med en gang.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner