Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Brød og sirkus

Ostesmørbrød 2.0

Oppskrift på ostesmørbrød med egg

Oppskrift på ostesmørbrød med egg

-
+

Ostesmørbrød

  • 1.00 stk Tykk skive tørt, godt brød
  • 1.00 ss Smør
  • 1.00 ss Kyllingkraft, evt melk eller vann
  • 1.00 stk Skive god skinke
  • 60.00 g Revet, smaksrik ost
  • 1.00 stk Egg
  • Salt og pepper

Slik tar du ostesmørbrødet til nye høyder

Slik gjør du

  • Varm ovnen til 210 grader med overvarme eller grill.
  • Legg egget i lunkent vann hvis det er rett fra kjøleskapet.
  • Smelt smøret i en ovnfast panne, og stek brødskiven på middels varme i ca. 2 minutter til undersiden er gylden.
  • Skru av varmen og hell kyllingkraft på oversiden av skiven.
  • Legg på skinken og osten. Lag et lite søkk i osten på midten, og knekk et egg ned i det.
  • Sett hele pannen inn i ovnen, og stek til osten er smeltet og egget omtrent bløtkokt, 5–7 minutter. Spis med en gang.