Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Brød

Surmelksbrød

Den sunneste streetfood’en er svensk sillmacka

Simon Weinbergs oppskrift på surmelksbrød

-
+

Surmelksbrød

  • 1.00
  • 350.00 g mørk sirup
  • 150.00 g hvetemel
  • 500.00 g siktet rugmel
  • 25.00 g bakepulver
  • 25.00 g natron
  • 1.00 stk neve ristet fennikelfrø
  • 30.00 g salt

Oppskriften gir 2 vanlige brødformer

Slik gjør du:

Bland tørrvarene, tillsett kulturmelk, siden sirup.

Kjør i deigen i kjøkkenmaskin eller miks for hand til alt er blandet.

Hell i smurte former eventuelt med litt brødkrumme i.

Bak i ovn på 100 grader i 1 time, siden 40 minutter - 1 time på 175 grader. Temperaturen i brødet skal være over 96 grader.

Ta ut brødet fra formen og legg på rist. La kjølne.

Se oppskrift på sillmacka HER.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk