Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Christopher Haatufts ris med spinat og spicy saus

Slik lager Christopher Haatuft ris med spinat og spicy saus når han egentlig ikke gidder å lage mat

Slik lager Christopher Haatuft ris med spinat og spicy saus når han egentlig ikke gidder å lage mat

-
+

Ris med spinat, sjøgress og thai-saus

  • 200.00 g Jasminris
  • 3.00 dl Vann
  • 0.50 ts Salt
  • 100.00 g Ferdig vaskede spinatblader
  • 10.00 g Tørket japansk sjøgress, oppbløtt i vann - eller litt fersk wakame
  • 1.00 stk Hvitløksfedd
  • 2.00 ts Skrelt og hakket ingefær
  • 1.00 stk Hakket rød chili, valgfri styrke
  • 2.00 ss Mirin
  • 2.00 ss Fiskesaus
  • 1.00 ss Sesamolje

Når Christopher Haatuft, kjøkkensjef på Lysverket i Bergen kommer hjem og egentlig ikke gidder å lage mat, koker han ris. Dette er hans siste versjon av måltidet han gir seg selv når han ikke vil stå ved grytene. Mengdene er omtrentlige og kan tilpasses etter smak.

Skyll risen godt i en sil og legg den i en gryte sammen med vann og salt. Kok opp med lokk på. Når vannet koker, skru varmen helt ned og kok forsiktig videre i 12-14 minutter.

Imens finhakker du chili, hvitløk, og ingefær og blander det med mirin, sesamolje og fiskesaus i en liten skål.

Åpne lokket og legg spinatbladene på toppen av risen. La dem dampe et par minutter, før du rører ris og spinat sammen med sjøgresset (hvis du har).

Ha alt i en bolle og hell dressingen over.