Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Cocktail

Akevitt, nype & bergamott (2016)

Alex Kratenas oppskrift på «norsk» aperitivo

Alex Kratenas oppskrift på «norsk» aperitivo

-
+

Akevitt, nype & bergamott (2016)

  • 40.00 ml Akevitt
  • 30.00 ml Nypeinfusert Campari
  • 25.00 ml Vermouth
  • 2.50 ml Bergamottolje

Nypeinfusert Campari

  • 500.00 ml Campari
  • 5.00 g Tørket nype

Aperitivo på norsk

Hell alle ingrediensene i en shaker med isbiter og rør rundt med en skje til væsken er kald og lett utvannet. Hell over i et avkjølt glass. Spray bergamottolje over glasset.

Hell ingrediensene i en vakumpose, forsegl og kok «sous vide» i 1 time og 45 minutt på 45 grader Celsius. La væsken avkjøle seg, åpne posen hell over i en flaske gjennom et kaffefileter. Lagres på lufttett beholder.