Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Pavlova med hvit sjokoladekrem, rabarbra og jordbær

-
+

Pavlovabunn

  • 120 g eggehvite (4 stk.)
  • 200 g sukker
  • litt salt (1 klype)
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts eddik

Vaniljekrem

  • 1 stk vaniljestang
  • 1.5 stk plate gelatin
  • skall fra 1/2 appelsin
  • 310 g melk
  • 60 g sukker
  • 40 g eggeplomme (2 stk.)
  • 20 g maisenna
  • 80 g usaltet smør i terninger

Hvit sjokoladekrem

  • 6 dl fløte
  • 130 g hvit sjokolade
  • 5 stk plater gelatin

Rabarbragelé

  • 400 g rabarbra i biter på 1 cm
  • 200 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 4 ts Jam syltepulver
  • 4 stk plater gelatin

Montering

  • 500 g friske jordbær

Pavlovabunn

  • Pisk eggehvite og salt og en tredjedel av sukkeret halvstivt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
  • Tilsett resten sukkeret og pisk marengsen stiv. Sikt i maisenna og vend den inn i marengsen med en slikkepott. Rør inn eddik.
  • Forvarm ovnen til 120 °C. Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut i ønsket form. Stek i 60–80 minutter avhengig om du lager én stor bunn eller porsjonsformer. Du må kjenne på marengsen for å sjekke om den er ferdig. Den skal være sprø utenpå og seig inni.
  • Ta ut av ovnen og avkjøl.

Vaniljekrem

  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i noen minutter. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
  • Ha 210 gram melk, sukker, vaniljestang, -frø og appelsinskall i en kjele (kjelen bør ikke være mer enn halvfull), rør det sammen og varm det til kokepunktet. La det trekke i noen minutter.
  • Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
  • Sil den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
  • Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ett minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp (bruk en kraftig håndvisp), slik at kremen ikke brenner seg.
  • Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme kremen. Hell kremen over i en bolle og rør inn smøret.

Hvit sjokoladekrem

  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kok opp fløten og hell den over finhakket sjokolade i en bolle. La stå et minutt og kjør så det hele sammen med en stavmikser.
  • Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i sjokoladeblandingen.
  • Avkjøl blandingen til den blir kjøleskapskald, gjerne til neste dag. Pisk den deretter luftig.

Rabarbragelé

  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i cirka fem minutter.
  • Ha rabarbra, vann og sukker i en kjele og kok det under lokk til rabarbraen faller sammen.
  • Dryss i Jam, kok i 20 sekunder og ta kjelen av platen.
  • Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i rabarbraen. Ha i en bolle og sett i kjøleskap til den stivner. Rør den sammen med en skje så den blir litt løsere før montering.

Montering

  • Bruk en skje og smør vaniljekrem på bunnen. Ha rabarbragelé på vaniljekremen.
  • Sprøyt den hvite sjokoladekremen over rabarbrageleen. Dekorer med friske jordbær