Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Ostekake med appelsin og bringebær

De beste påskeeggene klekker du selv

Ostekake med appelsin og bringebær av Sverre Sætre

-
+

Mandelbunn

  • 20.00 g pistasjnøtter
  • 20.00 g mandler
  • 20.00 g melis
  • 12.00 g hvetemel (1 ss)
  • 60.00 g eggehvite (2 stk)
  • 40.00 g sukker

Appelsin-ostekrem

  • 3.00 stk gelatinplater
  • 0.50 dl appelsinjuice
  • 250.00 g kremost naturell
  • 150.00 g sukker
  • 0.50 dl appelsinjuice
  • 3.00 dl kremfløte

Montering

  • 100.00 g fryste bringebær

Sjokoladeglasur

  • 2.00 stk gelatin
  • 400.00 g hvit sjokolade
  • 2.00 dl kremfløte
  • gul konditorfarge

Nok til 6–8 personer

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader.
  • Kjør mandler, pistasjnøtter, mel og melis til fint mel i kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend nøtteblandingen inn i marengsen med slikkepott.
  • Kle en stekeplate med bakepapir, og stryk røren ut i et ca. 1 centimeters tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper den papiret, er den ferdig.
  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kjør kremost, sukker og 1/2 dl juice til en glatt masse i en kjøkkenmaskin. Varm resten av appelsinjuicen til kokepunktet og ta av platen. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
  • Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør godt. Dette kan gjøres i kjøkkenmaskinen. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
  • Bruk en kakering på ca. 20 centimeter i diameter, eller som her, en halvegg-form i silikon som rommer ca. 1 liter.
  • Sett kakeringen på en flat tallerken med bakepapir. Skjær til bunnen og legg den slik at den dekker bunnen av ringen. Fyll krem halvveis opp i ringen. Fordel bringebærene utover kremen og trykk dem forsiktig ned. Stryk krem over bærene med en skje til de er dekket med krem. Fyll krem til toppen av ringen og stryk glatt. Sett kaken i fryseren til den er fryst.
  • Bruker du halvegg-form i silikon, lager du kaken opp ned. Fyll i kremen, legg på bær, og legg bunnen på toppen.
  • Ta kaken ut av kakeringen eller halvegg-formen og sett den tilbake på frys mens du lager glasuren.
  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Kok opp fløte. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme fløten. Tøm fløten i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott, slik at det dannes en emulsjon mellom sjokolade og fløte. Det er viktig å ikke bruke visp, den forårsaker luftbobler i glasuren. Farg med gul konditorfarge.
  • Sett den fryste kaken på en rist.
  • Tøm glasuren på kaken. Sett kaken på en tallerken og dekorer. Server med appelsinbåter.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk