Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Dessert

Sjokoladeegg

De beste påskeeggene klekker du selv

Sjokoladeegg av Sverre Sætre

-
+

Sjokoladeegg

  • 300.00 g mørk sjokolade (300-500g)
  • fargepulver til sjokolade
  • Temperer sjokoladen. 
  • Velg en form, helst i plast, og tørk den godt med bomull, slik at den er helt ren og tørr. Ikke ta inni selve formen med fingrene. Formen skal være romtemperert.
  • Tøm temperert sjokolade i formen. For at egget skal bli hult, snur du formene opp ned slik at overflødig sjokolade renner ut og et skall blir igjen. Sett formene i kjøleskapet i ti minutter, deretter i romtemperatur i fire timer. Etterpå skal eggene løsne av seg selv.
  • Sett en tom kjele på en plate og varm den litt. Det skal fortsatt være mulig å ta på den. Plasser den opp ned på kjøkkenbenken.
  • Press åpningen på de halve eggene forsiktig mot kjelen, slik at kanten smelter litt. Fyll eggene med en overraskelse, og sett sammen to og to halve egg. Dekorer med konditorfarge-pulver.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk