Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dessert

Pavlova

-
+

Marengsbunn

  • 60 g eggehvite
  • 60 g sukker
  • 60 g melis
  • 0.5 ts eddik
  • 1 klype salt
  • 3 g maisenna

Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis

Montering

  • 200 g bringebær

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 120 °C.
  • Pisk eggehvite, salt og en tredjedel av sukkeret halvstivt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Tilsett resten av sukkeret og pisk marengsen stiv på høy hastighet.
  • Sikt sammen melis og maisenna og vend det inn i marengsen med en slikkepott.
  • Rør inn eddik.
  • Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut i ønsket form, for eksempel små kupler på 6 cm i diameter.
  • Stek i cirka 1 time. Du må kjenne på marengsen for å sjekke om den er ferdig. Den skal være sprø utenpå og seig inni. Ta den ut av ovnen og avkjøl.

Vaniljekrem med appelsin

Krem

  • Pisk sammen til krem.

Montering

  • Ha 1 ss vaniljekrem på hver pavlovabunn. Legg bringebær rundt vaniljekremen. Ha den piskede kremen i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt krem over bærene. Pynt med spiseblomster.
  • Sprøyt vaniljekremen på kakebunnen. Pynt med bær og nøtter.