Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

"Shrub" med jordbær, fersken og balsamico

Oppskrift på "shrub" eller drikkeeddik

-
+

Eddiksaft med jordbær, fersken og balsamico

  • 2.50 dl Rensede, skivede jordbær
  • 2.50 dl Fersken eller nektarin i skiver
  • 2.50 dl Sukker
  • 2.50 dl Vann
  • 2.20 dl Eplesidereddik
  • 2.00 ss God balsamicoeddik

På engelsk heter det "shrub," på norsk kan vi kalle det eddiksaft eller drikke-eddik: En holdbar, syrlig og forfriskende sirup brygget på frukt, sukker og eddik som er et voksent alternativ til god, gammeldags saft - eller som smakstilsetning i kreative cocktails. Dette er en fin måte å få brukt opp overmoden frukt på, og bare kreativiteten kjenner grensene for hvilke bær og frukter man kan bruke.

Rens og del frukten i biter.

Legg den i en gryte sammen med sukkeret og vannet og kok opp på middels varme. Rør gjerne innimellom så ikke noe svir seg i bunnen. La koke noen minutter til væsken har fått farge og frukten begynner å bli myk og grøtete.

Skum gjerne av om nødvendig.

Ha i eddiken og kok opp igjen. Skum av om nødvendig.

Avkjøl, sil av frukten og hell væsken over på et glass eller en flaske.

Bland med vann med eller uten kullsyre eller bruk som ingrediens i cocktails.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk