Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

"Shrub" med jordbær, fersken og balsamico

Oppskrift på "shrub" eller drikkeeddik

-
+

Eddiksaft med jordbær, fersken og balsamico

  • 2.50 dl Rensede, skivede jordbær
  • 2.50 dl Fersken eller nektarin i skiver
  • 2.50 dl Sukker
  • 2.50 dl Vann
  • 2.20 dl Eplesidereddik
  • 2.00 ss God balsamicoeddik

På engelsk heter det "shrub," på norsk kan vi kalle det eddiksaft eller drikke-eddik: En holdbar, syrlig og forfriskende sirup brygget på frukt, sukker og eddik som er et voksent alternativ til god, gammeldags saft - eller som smakstilsetning i kreative cocktails. Dette er en fin måte å få brukt opp overmoden frukt på, og bare kreativiteten kjenner grensene for hvilke bær og frukter man kan bruke.

Rens og del frukten i biter.

Legg den i en gryte sammen med sukkeret og vannet og kok opp på middels varme. Rør gjerne innimellom så ikke noe svir seg i bunnen. La koke noen minutter til væsken har fått farge og frukten begynner å bli myk og grøtete.

Skum gjerne av om nødvendig.

Ha i eddiken og kok opp igjen. Skum av om nødvendig.

Avkjøl, sil av frukten og hell væsken over på et glass eller en flaske.

Bland med vann med eller uten kullsyre eller bruk som ingrediens i cocktails.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner