Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Saft

Slik lager du Annengangssaft

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården deler sin beste oppskrifter på annengangs-saft.

-
+

Annengangssaft

  • Bærmasse
  • 2 l vann
  • 1.5 kg sukker

Nok til noe mer enn 3 liter.

Slik gjør du

  • Kok opp bærmassen med vannet, avkjøl og la stå til neste dag. Resten kan følge fremgangsmåten som over.
  • Du kan også lage en tredjegangs-saft ved å blande bærmassen med for eksempel rips – da får saften den gode mandelsmaken fra heggebærene, sammen med den friske ripsen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner